Nieuws

Naast nieuwsberichten op onze site en in onze nieuwsbrief, kunt u ook meer nieuws en uitgebreide informatie

vinden in het Hulpverleners Magazine.

 


NVB Acute Zorg aan Kind per 1 juli 2019 geregistreerd certificaat voor kinderopvang

Het doet ons genoegen dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de NVB certificering Acute Zorg aan Kind en Omgeving positief heeft beoordeeld en dit Certificaat nu heeft opgenomen op de lijst met erkende certificaten.
Voor mensen die werken in de kinderopvang, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en als gastouder is het pakket aan opleiders waaruit gekozen kan worden nu dus flink uitgebreid.

Opleiders die lid zijn van de NVB kunnen hun (Oranje Kruis certificaat) eerste hulp instructeurs aanmelden als examinator en examens aanvragen.
Voor meer informatie over kosten en procedures, mailt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Lesboek Basis BHV anderstalig

In BHV-organisaties kom je tegenwoordig ook deelnemers tegen die geen Nederlands spreken. Uit de terugkoppeling die wij van onze opleiders krijgen, blijkt dat ook zij steeds vaker BHV’ers opleiden die Nederlands niet als moedertaal hebben. Dit kan niet alleen problemen met de overdracht van de lesstof geven, maar minstens zo complex is het lezen en begrijpen van examenvragen.

De NVB speelt hierop in en kan binnenkort het lesboek BHV-Basis ook leveren in een Franse, Duitse en Engelse versie. Voor kandidaten die aangeven dat zij de theorie-examenvragen liever in een van deze talen willen maken, zijn er dan ook Franse, Duitse en Engelstalige Multiple Choice examens beschikbaar.

 


 

Workshop NEN 8112

De NEN 8112 is de opvolger van de NTA 8112 serie. In deze workshop wordt de NEN 8112 uitgediept. Deze middag is bestemd voor iedereen die bij de ontruiming van een gebouw betrokken is zoals Hoofd BHV, Coördinator BHV, Hoofd Facilitair, Preventiemedewerker en Gebouweigenaar en of huurder etc.
Onderwerpen zijn o.a.:

 

  • Verplichting voor ontruimplannen volgens Bouwbesluit 2012
  • Checklist Ontruimplan  -  Aandachts– en knelpunten inventariseren
  • Opzet van een ontruimingsplan (incl. NEN 1414)  

tijd: 13.00 – ca. 16.30 uur

Locatie: afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers.

Heeft u belangstelling? Neem contact met ons op.