Nieuws

Naast nieuwsberichten op onze site en in onze nieuwsbrief, kunt u ook meer nieuws en uitgebreide informatie

vinden in het Hulpverleners Magazine.


Presentatie Kinder EHBO

Op dinsdagmiddag 14 januari 2020 organiseert de NVB een landelijk presentatie Kinder EHBO waarbij onze producten en de voordelen voor opleiders onder de aandacht worden gebracht.

Hiervoor worden alle opleiders van Kinder EHBO opleidingen uitgenodigd.

De presentatie wordt gehouden bij Hotel Papendal in Arnhem. Het programma start om 13.30 uur en wordt rond 16.00 uur afgesloten. Dan volgt er nog een informeel samenzijn met een drankje en een hapje.

Schrijf je in!


NVB Acute Zorg aan Kind per 1 juli 2019 geregistreerd certificaat voor kinderopvang

Het doet ons genoegen dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de NVB certificering Acute Zorg aan Kind en Omgeving positief heeft beoordeeld en dit Certificaat nu heeft opgenomen op de lijst met erkende certificaten.
Voor mensen die werken in de kinderopvang, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en als gastouder is het pakket aan opleiders waaruit gekozen kan worden nu dus flink uitgebreid.

Opleiders die lid zijn van de NVB kunnen hun (Oranje Kruis certificaat) eerste hulp instructeurs aanmelden als examinator en examens aanvragen.
Lees verder.....

 


Lesboek Basis BHV anderstalig

In BHV-organisaties kom je tegenwoordig ook deelnemers tegen die geen Nederlands spreken. Uit de terugkoppeling die wij van onze opleiders krijgen, blijkt dat ook zij steeds vaker BHV’ers opleiden die Nederlands niet als moedertaal hebben. Dit kan niet alleen problemen met de overdracht van de lesstof geven, maar minstens zo complex is het lezen en begrijpen van examenvragen.

De NVB speelt hierop in en kan het lesboek BHV-Basis ook leveren in een Franse, Duitse en Engelse versie. Voor kandidaten die aangeven dat zij de theorie-examenvragen liever in een van deze talen willen maken, zijn er dan ook Franse, Duitse en Engelstalige Multiple Choice examens beschikbaar.