x 

Winkelwagen is leeg

Nieuws

Naast nieuwsberichten op onze site en in onze nieuwsbrief, kunt u ook meer nieuws en uitgebreide informatie

vinden in het Hulpverleners Magazine.

 


Tijdens de coronapandemie trainen

19 december 2021

BHV en EHBO trainingen kunnen doorgaan. Deze cursussen en trainingen (noodzakelijk voor de uitoefening van beroep en/of bedrijf) vallen onder de uitzonderingsregel van het
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zorg voor een veilige training. Werken volgens het brancheprotocol veilig trainen en de richtlijnen van het RIVM.


Algemene Leden Vergadering NVB

Op 30 september vindt de ALV van NVB plaats. Deze keer gaan wordt de vergadering online gehouden van 13.00 - 15.00 uur. Bent u lid van NVB, dan kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ontvangt enkele dagen voor de vergadering de vergaderstukken en de link voor Teams. Op 30 september kunt u die link gebruiken om de ALV online te volgen via laptop, desktop of tablet.

Alle leden van NVB worden ook per mail uitgenodigd voor de ALV.

Aanmelden voor deelname aan de ALV kan tot 23 september 2021.


Coronavirus en BHV

Update: 01-04-2020

In deze woelige tijden worden alle BHV cursussen en trainingen tot 28 april afgelast. Daarna worden de huidige maatregelen opnieuw bekeken en afhankelijk hiervan wordt er verder gekeken.

De NVB blijft de richtlijnen van de NRR en het RIVM hanteren, maar in de tussentijd kunnen BHV’ers al wel de theorie veilig thuis leren via e-learning. Met deze e-learning modules van de NVB kunnen zij getraind worden:

  • Basis BHV
  • Herhaling BHV
  • Acute Zorg aan Kind (Kinder EHBO)
  • Ploegleider BHV

Naast de e-learning heeft NVB om ook alvast de theorie Basis BHV te examineren. Dit kan digitaal! De cursist kan via eigen laptop, tablet of smartphone al het examen maken. Zo hoeft de cursist alleen nog maar de praktijkdag op een later moment te volgen, wanneer alle corona maatregelen niet meer nodig zijn.

Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons op voor meer informatie.

Voor BHV’ers waarvan de geldigheid van hun certificaat in gevaar komt, geldt dat de NVB momenteel tot nader order coulant om gaat met de geldigheid van het certificaat.

 

 

 


Presentatie Kinder EHBO

Op dinsdagmiddag 14 januari 2020 organiseert de NVB een landelijk presentatie Kinder EHBO waarbij onze producten en de voordelen voor opleiders onder de aandacht worden gebracht.

Hiervoor worden alle opleiders van Kinder EHBO opleidingen uitgenodigd.

De presentatie wordt gehouden bij Hotel Papendal in Arnhem. Het programma start om 13.30 uur en wordt rond 16.00 uur afgesloten. Dan volgt er nog een informeel samenzijn met een drankje en een hapje.

Schrijf je in!


NVB Acute Zorg aan Kind per 1 juli 2019 geregistreerd certificaat voor kinderopvang

Het doet ons genoegen dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de NVB certificering Acute Zorg aan Kind en Omgeving positief heeft beoordeeld en dit Certificaat nu heeft opgenomen op de lijst met erkende certificaten.
Voor mensen die werken in de kinderopvang, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en als gastouder is het pakket aan opleiders waaruit gekozen kan worden nu dus flink uitgebreid.

Opleiders die lid zijn van de NVB kunnen hun (Oranje Kruis certificaat) eerste hulp instructeurs aanmelden als examinator en examens aanvragen.
Lees verder.....

 


Lesboek Basis BHV anderstalig

In BHV-organisaties kom je tegenwoordig ook deelnemers tegen die geen Nederlands spreken. Uit de terugkoppeling die wij van onze opleiders krijgen, blijkt dat ook zij steeds vaker BHV’ers opleiden die Nederlands niet als moedertaal hebben. Dit kan niet alleen problemen met de overdracht van de lesstof geven, maar minstens zo complex is het lezen en begrijpen van examenvragen.

De NVB speelt hierop in en kan het lesboek BHV-Basis ook leveren in een Franse, Duitse en Engelse versie. Voor kandidaten die aangeven dat zij de theorie-examenvragen liever in een van deze talen willen maken, zijn er dan ook Franse, Duitse en Engelstalige Multiple Choice examens beschikbaar.

 


 


Copyright © 2022. All Rights Reserved.